Otava-konserni

Otava-konserni lyhyesti

Otava-konserni on Suomen kolmanneksi suurin monialainen mediakonserni, joka koskettaa jollain tavoin lähes jokaista suomalaista. Liiketoiminta-alueemme ovat Kirjat, Oppimisen palvelut ja Media.

  • Kirjat-liiketoimintaan kuuluvat
    • Suomalainen Kirjakauppa, joka palvelee 56 pisteessä ympäri Suomen ja on verkossa aina asiakkaan ulottuvilla.
    • Kustannusosakeyhtiö Otavan yleinen kirjallisuus, joka kustantaa kaunokirjallisuutta ja tietokirjoja. Yhtiöön kuuluvat Like Kustannus, F-Kustannus, Nemo, Moreeni, Karisto ja Atena Kustannus.
    • Otavan Kirjapaino Oy
  • Otava Oppimisen palvelut on kotimainen oppimisen asiantuntija, joka tuottaa digitaalisia ja painettuja sisältöjä ja palveluja esiopetuksesta aikuiskoulutukseen. Yksikkö vie suomalaista osaamista ja oppimista maailmalle ja valmentaa kouluja muutokseen.
  • Otavamedia Oy kustantaa ja julkaisee suomalaisille tuttuja yleisöaikakauslehtiä ja verkkopalveluita. Otavamedian B2B -organisaation palveluita ovat muun muassa monikanavaiset mainosratkaisut, natiivimainonta sekä oman median suunnittelu ja tuotanto. Otavamedia omistaa 60 % WordDivesta, joka tarjoaa tekoälyyn pohjautuvan mobiilisovelluksen ja verkko-ohjelman eri kielten itseopiskeluun.

Me uskomme mielen mahtiin ja rakennamme rajattoman luovuuden sekä jatkuvan oppimisen polkuja halki ihmiselämän. Yrityksille tarjoamme välineitä kertoa ja vaikuttaa, herättää ja sitouttaa. Ja kun kuluttajalla on kerrottavaa toiselle kuluttajalle – no, välineet löytyvät tähänkin.

Näistä toiminnoista ja pitkistä juuristamme ponnistaen me tuhatkunta otavalaista rakennamme tulevaisuutta itsenäisesti ja riippumattomasti.

Emoyhtiömme on Otava Oy.

Lue vuoden 2023 vuosikertomus ja tilinpäätös.

Arvot

Vastuullisuus

Otava-konserni on suomalaisen yrittäjäsuvun omistama. Se on korostanut yli sadan vuoden ajan suomalaisten yhteisiä arvoja. Haluamme kantaa vastuuta: edistää kulttuuria, kasvamista ja oppimista. Kielen vaaliminen ja kehittäminen on meille aivan keskeistä. Jokainen meistä kantaa vastuun omasta työsuorituksestaan, jota ohjaa avoimuus, luotettavuus ja itsenäisyys. Yhtiö on toiminnassaan vakaa ja itsenäinen ja korostaa sananvapautta kustannus- ja julkaisutoiminnan perustana.

Laatu

Tavoitteenamme on loistelias laatu, joka syntyy luovan, vapaan ja vastuullisen henkilökunnan sekä yhteistyökumppaneiden työn tuloksena. Laatu perustuu yksilöllisyyteen ja toiminnanvapauteen työssä, josta jokainen voi olla ylpeä. Seisomme sen takana, mitä teemme. Laadun perusta on asiakkaiden tarpeisiin vastaaminen, usein niitä ennakoiden. Näin ollen laatua on myös tuotteiden ja palvelujen kilpailukyky sekä toiminnan taloudellinen tuloksellisuus, kyky uudistaa toimintatapoja ja kehittyä ammatillisesti.

Rohkeus

Toimintamme perustuu rohkeuteen, riippumattomuuteen ja avoimuuteen. Yhtiön kustantamisen ja julkaisemisen linja on moniarvoinen, avarakatseinen ja suvaitsevainen. Asetamme kunnianhimoisia tavoitteita, haluamme tuloksia ja olemme kaupallisesti ajattelevia. Kehitymme ja kykenemme toimimaan nopeasti. Tavoitteemme on pitkän aikavälin taloudellinen menestys unohtamatta lyhyen aikavälin kilpailukykyä. Intohimo, aloitteellisuus ja yritteliäs asenne työssä kertovat tekijöiden rohkeudesta ja ennakkoluulottomuudesta.

Läheisyys

Yhtiö sitoutuu henkilökuntaansa ja on lähellä yhteistyökumppaneitaan. Työntekijät haluavat uudistua asiakkaiden tarpeiden mukaisesti. Sitoudumme asiakkaaseen, kirjailijoihin, lukijoihin ja muihin kumppaneihimme. Teemme työtä yhdessä yli yksikkö- ja yritysrajojen, hyvässä hengessä ja muita kunnioittaen. Yhdistämme ainoalaatuisella tavalla uutta ja vanhaa. Yrityksen kirjat, lehdet ja muut tuotteet synnyttävät tunteita ja elämyksiä. Työssämme on sydän mukana.​​​

Otava Oy hallitus

PUHEENJOHTAJAjäsenenä vuodesta
Henrik Ehrnrooth1988
(pj vuodesta 2014)
VARAPUHEENJOHTAJA
Jorma Ollila2022
(jäsen vuosina 1996-2020)
VARSINAISET JÄSENET
Eva Reenpää2017
Philip Aminoff2021
Mervi Airaksinen2023
Jesse Maula2023
VARAJÄSEN
Timo Hirvonen2023
HALLITUKSEN SIHTEERI
Ora Lyytikäinen2006