Suomalaisen Kirjakaupan lippulaivamyymälässä työskennellään vastuullisissa vaatteissa

03.12.2018

Uusi lippulaivamyymälämme Aleksi 15 avasi ovensa 1.11.2018. Uuteen myymäläämme halusimme hakea uutta ilmettä myös työvaatteiden kautta.

Perustimme työvaatetyöryhmän, joka koostui pääasiassa myymälähenkilöstöstä: myyjistä, myymälävastaavista ja myymäläpäälliköistä. Työryhmän pohdinnoissa vastuullisuus nousi yhdeksi tärkeimmistä teemoista.

Työvaatevalmistaja TouchPoint valikoitui uusien työvaatteiden pilotointikumppaniksi juuri vastuullisuusnäkökulmansa vuoksi. TouchPoint on vastuullisuuteen ja ekologisuuteen erikoistunut työvaatevalmistaja, jonka missio on olla maailman vastuullisin työvaateyritys.

Suomalainen Kirjakauppa ja työvaatevalmistaja TouchPoint haluavat kantaa huolta yhteisestä maapallostamme. Vaateteollisuuden haitalliset ympäristövaikutukset ovat moninaiset ja niiden vähentäminen on yhteinen päämäärämme.

Aleksanterinkadun työntekijät työskentelevät ekologisissa työvaatteissa, jotka takaavat mukavan käyttökokemuksen koko työpäivän ajaksi. Mallistossa on otettu huomioon työvaatteiden monikäyttöisyys ja henkilökunnan toiveet.

Työvaatemalliston liivimekko on valmistettu kierrätetyistä muovipulloista. Yhden liivimekon valmistuksessa on hyödynnetty 13 kierrätettyä muovipulloa. Kierrätetyistä muovipulloista valmistettu materiaali on ekologisempi vaihtoehto perinteiselle neitsytpolyesterille. Materiaali saadaan kierrätetyistä muovipulloista, jotka työstetään uudelleen käytettäväksi kuiduksi. Materiaali soveltuu erinomaisesti työvaatekäyttöön kestävyytensä ja käyttömukavuutensa ansiosta. Liivimekkoa on mahdollista käyttää myös liivinä. Yhteensä Aleksanterinkadun myymälän liivimekkojen valmistuksessa on hyötykäytetty 650 kierrätettyä muovipulloa! Myös henkilökunnan essut ovat valmistettu kierrätetyistä muovipulloista ja yhden essun valmistuksessa on hyötykäytetty kolme kierrätettyä muovipulloa.

Liivimekon lisäksi Aleksanterinkadun henkilökunnan vaatemallistoon kuuluu vastuullisesti valmistetut chinos-housut ja miehille graffitinharmaa kauluspaita. Viileiden työpäivien varalle mallistosta löytyy luomupuuvillasta valmistettu svetari. Luomupuuvilla on perinteistä puuvillaa parempi vaihtoehto. Sen viljelyssä ei käytetä keinotekoisia lannoitteita tai torjunta-aineita, jotka ovat erittäin haitallisia ympäristölle. Svetarissa yhdistyvät ekologinen materiaali ja trendikäs ulkonäkö.

Aikaa kestävä työvaatemallisto, laadukas ekologinen materiaali ja käytännölliset työvaatteet ovat vastuullinen valinta!

Kristian Tötterman

HR-päällikkö

Suomalainen Kirjakauppa

Kirjoittaja on Suomalaisen Kirjakaupan HR-päällikkö ja intohimoinen toimintatapojen uudistaja.