Pipsa Possu -kirjan tuotoilla tuetaan Pelastakaa Lasten työtä

10.09.2020

Kustannusosakeyhtiö Otava lahjoittaa jokaisesta myydystä Pipsa Possu: Pipsa tykkää lääkäreistä ja hoitajista -uutuuskirjasta yhden euron Pelastakaa Lapset ry:n hätäapurahastoon. 

Pelastakaa Lapset auttaa Otavan uuden Pipsa Possu -kirjan myynnistä saaduilla varoilla hädänalaisia lapsia Suomessa ja eri puolilla maailmaa. Maailmanlaajuisen koronapandemian myötä lasten ja perheiden avuntarve on kasvanut merkittävästi niin kotimaassa kuin ympäri maailman.

Kotimaassa koronakriisi on lisännyt lasten ja perheiden eriarvoistumista ja lisännyt syrjäytymisen riskiä. Kotimaassa Pelastakaa Lapset ehkäisee syrjäytymistä ja auttaa vähävaraisia perheitä muun muassa jakamalla ruoka-apua sekä harrastus- ja oppimateriaalitukea. ja tarjoamalla tukihenkilö-, tukiperhe- ja sporttikummitoimintaa. Maailman köyhimmillä ja katastrofeista sekä konflikteista kärsivillä alueilla turvaamme lasten selviytymisen tarjoamalla muun muassa ruokaa, suojaa sekä mahdollisuuden käydä koulua.

”Otava on meille tärkeä, pitkäaikainen kumppani. Olemme erittäin kiitollisia, että yhteistyömme jatkuu tämän ihanan lastenkirjan myötä. Otavan lahjoitus tulee erittäin suureen tarpeeseen koronapandemian tehdessä miljoonien lasten elämästä hyvin vaikeaa”, kiittää Heli Le, yritysyhteistyön tiiminvetäjä Pelastakaa Lapset ry:stä.

Otavan ”Pipsa tykkää lääkäreistä ja hoitajista” -kirjassa Pipsan päiväkotiryhmä saa vieraakseen Tohtori Karhun ja Hoitaja Ketun. He opettavat lapsille, kuinka pysytään terveinä ja vahvoina – ja kuinka kädet pestään huolellisesti. Kun lapset saavat itse leikkiä lääkäreitä ja hoitajia, on Tohtori Karhun vuoro olla reipas potilas.

”Tutun ja iloisen Pipsa Possun mukana lasten on helppo opetella esimerkiksi käsienpesua ja tutustua lääkäreiden ja sairaanhoitajien työhön. Olemme kiitollisia, että saamme auttaa hädänalaisia lapsia yhdessä Pelastakaa Lapset ry:n kanssa”, kustannusjohtaja Kaisu-Maria Toiskallio Otavalta sanoo.