Henrik Ehrnroothille arvostettu Energy Globe -palkinto työstä kestävien ratkaisujen edistäjänä

13.11.2019

Otava Oy:n hallituksen puheenjohtajalle Henrik Ehrnroothille on myönnetty arvostettu kansainvälinen Energy Globe -kunniapalkinto hänen merkittävästä kansainvälisestä työstään ja uutta luovasta toiminnastaan kestävän kehityksen ja ilmastoystävällisten ratkaisujen edistäjänä.

Energy Globe World Award -palkinto jaetaan nyt 20. kertaa. Energy Globe kokoaa yhteen ja esittelee kestävän kehityksen eteen tehtyjä projekteja. Keskeistä projekteissa on niiden vaikuttavauus, ratkaisut ja teot. Lisäksi palkinto voidaan myöntää tunnustuksena yksittäisen henkilön tekemästä työstä. Palkinnon myöntää vuosittain Energy Globe -säätiö, joka toimii kestävän kehityksen ja energiatehokkuuden innovaatioiden edistäjänä sekä tiedon levittäjänä. Säätiön toimintaa ohjaa kansainvälinen raati, jonka puheenjohtajana toimii intialainen naisten ja lasten ministeri Maneka Gandhi.

Palkinnon perusteluissa todetaan, että Henrik Ehrnrooth on yksi johtavista biotalouden ratkaisujen edistäjistä, joka on koko 40-vuotisen uransa aikana tehnyt aktiivisesti työtä kestävän kehityksen puolesta. Henrik aloitti uransa Pöyryllä 40 vuotta sitten ja toimi pitkään sekä yhtiön toimitusjohtajana että hallituksen puheenjohtajana. Hän on edelleen yhdistyneen ÅF Pöyryn hallituksen jäsen. Hän on myös yksi Climate Leadership Coalitionin (CLC) perustajajäsenistä ja johtanut sen hallitusta vuodesta 2017. CLC:n jäseninä on yrityksiä, tutkimuslaitoksia ja kaupunkeja, jotka pyrkivät omilla aloillaan johtaviksi ilmastoasioiden edistäjiksi. Henrikin puheenjohtajakauden aikana CLC on kasvanut jäsenmäärältään Euroopan johtavaksi yritysmaailman ilmastoverkostoksi.

”Metsäteollisuus, jonka parissa aloitin urani 40 vuotta sitten, oli saastuttava ja huonomaineinen teollisuuden ala. Metsäteollisuudesta on tänä ajanjaksona kehittynyt uuden ”bioekonomian” kulmakivi, se tuottaa uudistuvista raaka-aineista kierrätettäviä ja biohajoavia tuotteita. Metsäteollisuuden energiantarve tuotetaan bioenergialla ja veden käyttö on kymmenesosa siitä, kun aloitin urani. Vedet puhdistetaan biologisesti ja palautetaan luontoon puhtaana. Metsäteollisuus istuttaa uusia metsiä monissa maissa. Tämä transformaatio on ollut kannattavaa liiketoimintaa! Tämä on esimerkki teollisesta murroksesta, jonka avulla myös ilmastonmuutos voidaan selättää.”

Myös Otava-konserniin kuuluvan Otavamedian julkaisema Tekniikan Maailma panostaa vahvasti ilmastonmuutoksen torjuntaan tähtäävien ratkaisujen tutkimiseen ja esittelyyn TM Ratkaisu -osiossaan, joka alkoi ilmestyä maaliskuussa 2019.

Otava onnittelee lämpimästi Henrikiä palkinnosta!