YIT:n Triplan toimistovuokralaiseksi Otavamedia Oy

Pasilan kaupunkikeskukseen Triplaan valmistuvien toimistojen ensimmäinen suuri pitkäaikainen vuokrasopimus on allekirjoitettu Otavamedia Oy:n kanssa. Vuokrasopimus käsittää yli 6 000 neliötä Triplan keskikorttelin neljässä eri kerroksessa, kuvausstudio mukaan lukien.

”Otavamedian päätös sijoittua Triplaan kuvaa hyvin Triplan toimitilojen vetovoimaa ja toimitilojen kysynnän siirtymistä ydinkeskustasta pohjoisempaan kantakaupunkiin hyvien liikenneyhteyksien äärelle”, toteaa Triplan hankejohtaja Tapio Salo YIT:ltä. ”Vuokrasopimuksen allekirjoittaminen tässä vaiheessa, yli kaksi vuotta ennen tilojen valmistumista, antaa vuokralaiselle parhaat edellytykset muokata tilat ja palvelut itsensä näköisiksi ja omiin tarpeisiinsa sopiviksi”, Salo jatkaa.

”Otavamedia Oy saa Triplasta nykyaikaiset ja sen liiketoimintaa hyvin palvelevat toimitilat. Otava-konsernin muut pääkaupunkiseudulla sijaitsevat toimitilat ovat Uudenmaankadulla ja Hietalahdessa, joiden kehittämistä jatketaan lähivuosina.” toteaa Otava-konsernin toimitusjohtaja Alexander Lindholm.

Keski-Pasilaan vaiheittain vuosina 2019–2021 valmistuva Tripla on kolmen korttelin kokonaisuus, johon kuuluu kauppakeskus, pysäköintilaitos, joukkoliikenneasema, asuntoja, hotelli ja toimistoja. Toimistotiloja on yhteensä noin 50 000 m2. Toimistojen rakentaminen käynnistyy alkuvuonna 2018, kun Mall of Tripla on harjakorkeudessaan, ja ne valmistuvat vuonna 2020.

Sopimuskokonaisuuteen kuuluu myös kahden Otavamedia Oy:n omistaman ja Pasilassa sijaitsevan kiinteistön ostaminen YIT:lle. Ostettavien kiinteistöjen kokonaislaajuus on noin 17 500 kerrosneliötä. Kiinteistöt on rakennettu 1980-luvulla, ja ne ovat tällä hetkellä Otavamedia Oy:n käytössä. Tavoitteena on kehittää ja peruskorjata ne uusiin käyttötarkoituksiin ja uusille käyttäjille. Korjaustyöt pyritään käynnistämään vuoden 2018 ja 2020 aikana. YIT maksaa kiinteistöt saadessaan niihin omistus- ja hallintaoikeuden vuosina 2018 ja 2020.

”Ostettavat kiinteistöt tukevat osaltaan YIT:n tavoitteita kaupunkikeskustojen kehittämisessä ja korjausrakentamisen osuuden kasvattamisessa. Kiinteistöjen kehittäminen hyvien liikenneyhteyksien äärellä tarjoaa hyvät mahdollisuudet luoda uusia ainutlaatuisia ratkaisuja asiakkaidemme tarpeisiin”, toteaa Toimitilat ja infra -toimialan johtaja Timo Lehmus YIT:ltä.

Lisätietoja antaa:
Alexander Lindholm, toimitusjohtaja, Otava Oy, puh. 040 8330 126, alexander.lindholm@otava.fi