Suomen Kuvalehti iPad-versiona

Suomen Kuvalehti alkaa ilmestyä ensimmäisenä suomalaisena aikakauslehtenä viikoittaisena iPad-versiona. Näytenumeroon voi jo tutustua ja säännöllinen ilmestyminen alkaa perjantaina 1.10. Sen jälkeen lehden uusi numero on ladattavissa joka perjantai iPadissa. Lehden sähköinen versio sisältää printtilehden sisällön lisäksi lisäkuvia ja -materiaalia. Syksyn kuluessa Otavamedian lehdistä myös Suosikista, Annasta ja Tekniikan maailmasta alkaa ilmestyä sähköinen versio.

Julkaisualustaksi eli lukulaitteeksi on valittu Applen iPad, koska se sopii hyvin aikakauslehdille. Maailmalla suositun iPadin myynti alkaa Suomessa myöhemmin syksyllä ja siitä voi olettaa tulevan suosittu myös meillä. Tällä hetkellä arvioimme Suomessa olevan noin 10 000 sähköistä lukulaitetta ja odotamme markkinan kasvavan voimakkaasti.

Kustannusosakeyhtiö Otava aloittaa sähkökirjojen kustantamisen

Otavan ensimmäiset sähkökirjat ovat kotimaisten kärkitekijöiden uutuusromaaneja. Mm. Anja Snellmanin, Reijo Mäen, Outi Pakkasen ja Riikka Pulkkisen uutuudet ilmestyvät syksyn kuluessa sähkökirjoina. Tietokirjoista voi mainita John Simonin Koneen ruhtinaan.

Otavamedian teettämän tutkimuksen mukaan sähkökirjan tai -lehden ostaja on alkuvaiheessa alle 35-vuotias pääkaupunkiseudulla tai suuressa kaupungissa asuva mies tai nainen. Ostamista ohjaa enemmän kiinnostus lukemiseen kuin tekninen edistyksellisyys.

Sähköiset kustannustuotteet tavoittavat todennäköisesti uusia lukijoita ja ennen kaikkea ne mahdollistavat täysin uudenlaiset sisällöt. Kirjailija Anja Snellman toteaa: ”Minä ajattelen niin, että hyvä kun luetaan, tapahtuipa se sitten lukulaitteen sähköiseltä näytöltä, kirjasta tai puunkaarnasta. Kirjailijana minua kutkuttaa koko laaja skaala kynästä ja muistiinpanovihkosta ihan uudenlaisiin kirjoittamisen keinoihin, joita sähköiset kirjat ja kustannustuotteet tarjoavat. Kaikki on mahdollista.”