Riikka Pulkkisen kansainvälinen läpimurto

Riikka Pulkkisen romaani Totta teki kansainvälisen läpimurron sunnuntaina päättyneillä Frankfurtin kirjamessuilla. Pulkkisen Totta nousi messuilla koko kansainvälisen kirjamaailman huomion keskipisteeseen.

Pulkkisen kirjojen kustannusoikeudet on tähän mennessä myyty jo kuuteen maahan. Totta-romaanin Ranskan kustannusoikeudet myytiin messujen alla maineikkaalle Albin Michel -kustantamolle. Sen jälkeen Raja ja Totta -romaanien oikeudet myytiin Ruotsiin, Norjaan ja Tanskaan. Messuilla saatiin ensimmäiset tarjoukset kyseisten romaanien italian- ja saksankielisistä oikeuksista. Tarjouskilpailu kummallakin kielialueella on parhaillaan käynnissä. Uusia kiinnostuneita kustantajia ottaa koko ajan yhteyttä. Keskiviikkona tuli ensimmäinen tarjous Puolasta. Myös amerikkalais- ja brittikustantajat ovat innostuneet Pulkkisen romaaneista.

Tanskaan Pulkkisen kustannusoikeudet hankkineen Gyldendal-kustantamon mukaan Totta on ”monikerroksinen kudos, joka saa lukijan pohtimaan rakkauden, kuoleman ja totuuden peruskysymyksiä”.

Lisätiedot: Kustannusjohtaja Minna Castrén 050 528 6718

Kirjailija Riikka Pulkkisen yhteystiedot saa Otavan viestinnästä.