Otavan Luekirja-palvelu uusi tapa lukea sähköisiä kirjoja

Otava-konserniin kuuluva Suuri Suomalainen Kirjakerho on avannut kirjojen sähköiseen lukemiseen suunnitellun uudenlaisen palvelun. Palvelussa lukija voi kuukausimaksulla vapaasti valita itselleen luettavaa laajasta valikoimasta. Teknisesti palvelu on suunniteltu toimimaan erilaisissa lukulaitteissa, kuten kannettavalla tietokoneella, iPadilla tai älykännykällä. Lukija voi lukea kotonaan kirjaa tietokoneeltaan ja jatkaa lukemista matkapuhelimellaan, missä sitten liikkuukaan – palvelu muistaa lukukohdan.

Palvelussa ei osteta sähköistä kirjaa, eikä ladata sisältöä omiin laitteisiin. Noin 20 euron kuukausimaksulla saa verkkoyhteyden kautta luettavakseen kolme kirjaa. Ennen kirjan valintaa on mahdollista tutustua kymmenen sivun mittaiseen maksuttomaan lukunäytteeseen.

Valikoima sisältää suomenkielisiä sähköisiä kirjoja. Aluksi valikoima koostuu Otavan ja Liken kirjoista ja laajenee nopeasti muiden kustantajien kirjoilla. Saatavilla on uutuuksia ja aiemmin ilmestyneitä teoksia, joita ei enää välttämättä ole painettuna myynnissä.

Otava-konserni panostaa vahvasti digitaalisen lukemisen kehittämiseen tulevaisuudessa. Sähköisten kirjojen yleistymistä on haitannut laiteriippuvuus sekä ohjelmisto- ja laitekannan pirstaloituminen. Luekirja-palvelu on kehitetty näiden ongelmien ratkaisemiseen. Tuotekehityksessä konserni on kyennyt hyödyntämään aikaisempia kokemuksia sähköisten kirjojen ja iPad-lehtien tuotannosta.

”Otava haluaa tuoda markkinoille uusia sähköisiä ratkaisuja toimialansa edelläkävijänä. Nyt on aika kuunnella asiakkaita ja ottaa oppia palautteesta. Uskomme, että tavoitamme uusia lukijoita hyvällä palvelulla.” – Alexander Lindholm, Otava-konsernin toimitusjohtaja

Palvelun ovat Otavamedialle toteuttaneet Aste Helsinki ja Viivamedia. Uuden tuotteen kehittämisestä on vastannut Otavamedian uusien liiketoimintojen johtaja Jaakko Haapakangas.