Otavan kustantavat osastot vahvistuvat

Kustannusosakeyhtiö Otava uudistaa kustantamisen organisaatiota. Keskeistä on vahvistaa yhteistyötä kirjailijoiden ja kirjantekijöiden kanssa, panostaa kustannusohjelman suunnitelmalliseen kehittämiseen ja sen menestyksekkääseen läpivientiin.

Yleisen kirjallisuuden yksikössä yleiset tietokirjat, käytännön tietokirjat ja erikoiskirjaosasto yhdistyvät. Osaston kokonaisuudesta vastaavaksi tietokirjapäälliköksi nimitetään Eva Reenpää. Osastolle nimitetään kaksi kustannusohjelmasta ja tekijäsuhteista vastaavaa kustannuspäällikköä Jarkko Vesikansa ja Mari Mikkola.

Kotimaisen kaunokirjallisuuden ja suomennetun kaunokirjallisuuden osastot yhdistyvät. Osaston kokonaisuudesta vastaavaksi päälliköksi nimitetään Antti Kasper. Kustannuspäällikkö Jaana Koistinen vastaa yhdessä Antti Kasperin kanssa kustannusohjelman rakentamisesta ja kirjailijasuhteista. Leenastiina Kakko nimitetään toimituspäälliköksi.

Lasten- ja nuortenkirjaosastolla osaston kokonaisuudesta vastaavaksi lasten- ja nuortenkirjapäälliköksi nimitetään Heli Hottinen-Puukko. Osastolle nimitetään kaksi kustannusohjelmasta ja tekijäsuhteista vastaavaa kustannuspäällikköä Katriina Kauppila ja Maarit Pyötsiä.

Oppimateriaaliyksikössä siirrytään aineryhmävastuisiin. Oppimateriaalien kustannuspäälliköiden tulos- ja sisältövastuualueita muutetaan seuraavasti:

  • humanistisista aineista vastaa kustannuspäällikkö Mika Perttola
  • luonnontieteellisistä aineista vastaa kustannuspäällikkö Mervi Korhonen
  • vieraista kielistä vastaa kustannuspäällikkö Selja Saarialho
  • aikuis- ja ammattiaineista vastaavaksi kustannuspäälliköksi nimitetään Jarmo Lindroos

Nimitykset astuvat voimaan 1.4.2011.

Lisätiedot:

Liisa Riekki

Viestintäjohtaja

040 510 7336 tai 09 1996 340

liisa.riekki@otava.fi