Otava-konserni on ostanut Suomalaisen Kirjakaupan

Otava Oy on ostanut Suomalainen Kirjakauppa Oy:n Sanoma-konsernilta. Kauppa sisältää Suomalaisen Kirjakaupan ja Rautakirjan osuudet Kirjavälityksen osakkeista.

Hankkimalla Suomalaisen Kirjakaupan Otava-konserni panostaa suomalaiseen kirjallisuuteen ja turvaa kirjojen laajan valikoiman jakelutien tulevaisuuden. Suomalainen Kirjakauppa on Suomen suurin kirjakauppaketju, ja sen menestys palvelee kirjailijoita, kustantajia ja suomalaisia lukijoita.

Suomalainen Kirjakauppa muodostaa Otava-konserniin uuden itsenäisen liiketoimintayksikön, jonka myötä konserni paitsi kasvaa myös laajentaa toimintaansa vähittäismyyntiin. Kaupan myötä Otava Oy vahvistaa asemaansa Suomen kolmanneksi suurimpana mediatalona. Vuonna 1890 perustetusta Kustannusosakeyhtiö Otavasta kasvaneen konsernin nykyiset liiketoiminta-alueet ovat kirjat, lehdet ja uudet liiketoiminnot. Liikevaihto oli vuonna 2010 223,3 Meur.

Suomalainen Kirjakauppa Oy:ssä on 59 Suomalainen Kirjakauppa -myymälää, kaksi Yliopistokirjakauppaa, kolme Reader´s-pokkarimyymälää, Lukiolaisten kirjakauppa ja verkkokauppa www.suomalainen.com. Liikevaihto oli vuonna 2010 109 Meur. Suomalainen Kirjakauppa on perustettu vuonna 1912 ja juhlii siis ensi vuonna satavuotisjuhliaan.

Kauppa edellyttää vielä kilpailuviranomaisten hyväksynnän. Suomalaisen Kirjakaupan uutena toimitusjohtajana aloittaa kaupan päättämisen jälkeen Timo Kopra edellyttäen, että kauppa toteutuu. KTM Timo Kopra, 46, toimii tällä hetkellä Otava-konserniin kuuluvan Otavamedian kuluttajamyynti- ja markkinointijohtajana.

Tiedustelut:

Liisa Riekki

Viestintäjohtaja

Otava

Uudenmaankatu 10

00120 Helsinki

040 510 7336, 09 1996 340

liisa.riekki(at)otava.fi

www.otava.fi