Jenni Pääskysaari mukaan Lukeminen.fi:lle

Toimittaja Jenni Pääskysaari alkaa kirjoittaa kirjoista ja lukemisesta Otava-konsernin Lukeminen.fi -nettisivustolle.

Lukeminen.fi on kattava kirjanystävän sivusto, joka koostuu kirjauutisista ja -arvioista, kirjailijakohtaamisista, lukuvinkeistä, mielipiteistä ja keskusteluista. Pääskysaaren lisäksi mukana on joukko muita mielenkiintoisia bloggaajia. Sivustolta on yhteys mm. Luekirja-palveluun, jossa voi lukea sähköisiä kirjoja.

Jenni Pääskysaari on intohimoinen lukija, joka haluaa houkutella kirjan ääreen kaikki muutkin:
”Tavoitteena on saada aikaiseksi yhteisö, johon voi kuulua luki sitten miten paljon tai vähän tahansa. Tarkoitus on myös auttaa lukemisen ystäviä luovimaan valtavan kirjaviidakon keskellä mm. antamalla lukutipsejä, pyörittämällä lukupiiriä ja kertomalla, mitä kirjojen ja kirjailijoiden maailmassa tapahtuu.

Minulle lukeminen on toiseen todellisuuteen sukeltamista, nautinnollista eskapismia. Minua kiehtovat mm. sota, tiiviit lauseet, rakkaudesta seonneet ihmiset, uudet sanat, rocktähtien elämäkerrat sekä tyttöjen historia ja nykypäivä. Minun on vaikea jättää kirjaa kesken ja ahdistun liian paksuista kirjoista.”

Lukeminen.fi perustettiin viime keväänä osana Otava-konsernin Lukeminen on pääasia -kampanjaa. Kampanjan tarkoituksena on muistuttaa suomalaisten mieliin, kuinka mukavaa ja hyödyllistä lukeminen on.

Lukeminen
– rikastuttaa tunne-elämää
– tuottaa iloa ja mielihyvää
– lisää tietoa
– saa ajan kulumaan nopeasti
– lievittää yksinäisyyttä
– auttaa rauhoittumaan
– kehittää ja selkeyttää ajattelua
– avartaa maailmankuvaa
– vie nojatuolimatkalle
– kaiken kaikkiaan parantaa elämänlaatua